Feestelijke uitreiking van scholarships 2024 bij IQIP

“Op 4 juli jl. vond bij IQIP in Sliedrecht een feestelijk event plaats. Aan 4 eindexamenleerlingen van middelbare scholen voor voortgezet onderwijs (havo en vwo) werd een scholarship uitgereikt ter financiering van hun technische vervolgstudie. Daarnaast werd er aan 2 studenten een aanmoedigingsprijs uitgereikt. De scholarships en aanmoedigingsprijs worden uitgegeven door Stichting Nextech die het verhogen van het niveau van de techniek en behoud van arbeidskrachten in de Drechtsteden als haar doelstelling ziet. Als onderdeel van hun eindexamen schrijven de leerlingen een technisch profiel werkstuk dat ze tezamen met een motivatiebrief insturen aan de jury. De werkstukken die ingezonden zijn, worden  door de jury beoordeeld op creativiteit, innovativiteit, technische inhoud en maatschappelijk sociale impact. Ze moeten zich daarnaast ingeschreven hebben voor een technische vervolg studie.

De scholarship bevat een aanzienlijke tegemoetkoming in de studiekosten verspreid over vier jaar. Tijdens een kleinschalige feestelijk uitreiking bij IQIP zijn in aanwezigheid van bestuur, schoolvertegenwoordigers, oud scholarshipwinnaars, jury van Nextech en uiteraard de prijswinnaars met hun ouders, de scholarships en aanmoedigingsprijs uitgereikt. De voorzitter van Nextech, Sophia van Bakel  heeft deze middag een korte presentatie verzorgd over de scholarships en over haar functioneren als vrouw in de bouw. Alfred Maas verzorgde als Director Europe een bedrijfspresentatie over IQIP en zette uiteen waarom zij de scholarships een warm hart toedragen.

Na dit feestelijke moment is er onder begeleiding een bedrijfsrondleiding gegeven en is het event afgesloten met een aangekleed buffet bij IQIP.

De prijzen werden dit jaar gewonnen door leerlingen van het Develsteincollege , Willem de Zwijger en het Stedelijk Dalton college.”

NexTech stelt elk jaar financiële middelen beschikbaar voor alle technologische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid die willen investeren in scholings- en onderzoeksprogramma’s van hun hoger opgeleide medewerkers. Per bedrijf geldt hierbij een maximumbedrag van € 10.000,- per jaar. U kunt verschillende aanvragen indienen voor uw medewerkers.

Check de voorwaarden ›