RoosRos Architecten winnaar Innovation Award ZHZ 2019

“We willen samen de discussie over de toekomst aangaan”

RoosRos Architecten heeft op 22 mei de Innovation Award ZHZ 2019 gewonnen. Het bedrijf uit Oud-Beijerland kreeg de prijs voor haar initiatief Architect 2.0: de ontwikkeling van vier pilotprojecten om de toekomst te onderzoeken en daarmee ook de transformatie van het beroep van architect. RoosRos baseerde dit op de huidige wereldproblematiek in combinatie met de ambitie van de overheid om over een paar jaar 100% circulair te zijn.

Innovatie met grote impact
Directeur Sander Ros en architecte Nathalie de Rabouille van RoosRos, twee van de bedenkers van Architect 2.0, namen verrast de prestigieuze award in ontvangst uit handen van regiobestuurder en wethouder André Flach. Juryvoorzitter Kees-Jan Mes gaf aan dat het een lastige beslissing was om de winnaar te kiezen maar dat uiteindelijk RoosRos het hoogst scoorde en daarmee de innovatie met de grootste economische en maatschappelijke impact werd bevonden.
Ros en Rabouille gaven aan supertrots te zijn en blij verrast met het winnen van de award. Rabouille: “De winst betekent voornamelijk waardering voor wat we doen: kritisch kijken naar onszelf. We zien deze prijs als een enorme ‘boost’ om anderen te inspireren en vanaf nu samen de discussie over de toekomst aan te gaan.” Ros voegde eraan toe dat ze wat hem betreft al gewonnen hadden vanwege de nominatie en nodigt alle partijen van student, tot ondernemer, van docent tot politicus uit om vooral op de koffie te komen.

NexTecH Scholarships
Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. De organisatie kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek. Het betreft scholarships met ieder een waarde van € 8.400, verdeeld over de studieperiode van vier jaar, om de leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen. Caspar Paarlberg van het Insula College, Nout Merkus van CSG De Lage Waard en Thymen Woldhuis en Adeline Visser van het Dalton College mochten zich de gelukkige winnaars noemen.

Nog meer prijzen
In samenwerking met het Da Vinci College en Amega werden nog 2 prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. De Da Vinci Impact Award ging naar het team dat een winkel runt en louter Dordtse producten verkoopt, de Conceptstore Dordtstudent. Thomas Bosman, Sean Robart en Senne Marres namen de prijs namens het team in ontvangst. De jury van de Superstageplaats bij Amega kon niet kiezen tussen twee talentvolle leerlingen. Terrence Wildenberg en Jamie van der Waal kregen daarom allebei een Superstage aangeboden door Suzanne Kuiper, HR directeur van Amega.

Over Innovation Award ZHZ
De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS en vond dit jaar voor de zesde keer plaats in het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Meer dan 200 ondernemers, bestuurders en studenten bezochten het evenement. Bijzonder detail is dat de Award volledig uit restmaterialen is gemaakt: van PET-flessen en koffiedik.

NexTech stelt elk jaar financiële middelen beschikbaar voor alle technologische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid die willen investeren in scholings- en onderzoeksprogramma’s van hun hoger opgeleide medewerkers. Per bedrijf geldt hierbij een maximumbedrag van € 10.000,- per jaar. U kunt verschillende aanvragen indienen voor uw medewerkers.

Check de voorwaarden ›