Jury druk met jureren ingezonden profielwerkstuken voor de scholarships

Ondanks dat er ieder jaar bij alle middelbare scholen pitches worden gegeven over het winnen van een scholarship toch is het aantal inzendingen nog steeds teleurstellend. Kennelijk loopt de hedendaagse jeugd niet meer echt warm voor het winnen van een studiebeurs van €8.400,-

Vorig jaar waren er nog 21 inzendingen. Dit jaar stopt de teller bij 18. De werkstukken die ingezonden zijn worden nu door de jury bekeken op creativiteit, innovatieve karakter, technische inhoud en sociale impact. Daarnaast is door de studenten beschreven in een motivatiebrief waarom zij van mening zijn in aanmerking te komen voor een scholarship.

De uitslag van de jury omtrent de genomineerden wordt rond medio juni verwacht. Dan zullen uiteraard de prijswinnaars en scholen geïnformeerd worden. Door de corona zal dit jaar niet, zoals te doen gebruikelijk, de uitreiking plaatsvinden tijdens het event van de Innovatie Award. Er zal een kleinschalige feestelijk uitreiking zijn in aanwezigheid van bestuur en jury van Nextech en uiteraard de prijswinnaars met hun ouders. Tevens een beperkte vertegenwoordiging van de scholen. Voorafgaand aan de uitreiking zal een interview plaatsvinden met de prijswinnaars voor het zakenmagazine Drechtsteden Business.

NexTech stelt elk jaar financiële middelen beschikbaar voor alle technologische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid die willen investeren in scholings- en onderzoeksprogramma’s van hun hoger opgeleide medewerkers. Per bedrijf geldt hierbij een maximumbedrag van € 10.000,- per jaar. U kunt verschillende aanvragen indienen voor uw medewerkers.

Check de voorwaarden ›