Feestelijke uitreiking van scholarships bij Valk Welding

Op 8 juli jl. vond bij Valk Welding een feestelijk event plaats. Aan 5 eindexamenleerlingen van middelbare scholen voor voortgezet onderwijs (havo en vwo) werd een scholarship uitgereikt ter financiering van hun technische vervolgstudie. De scholarships worden uitgegeven door Stichting Nextech die het verhogen van het niveau van de techniek en behoud van arbeidskrachten in de Drechtsteden als haar doelstelling ziet. Als onderdeel van hun eindexamen schrijven de leerlingen een technisch profiel werkstuk dat ze tezamen met een motivatiebrief insturen aan de jury. De werkstukken die ingezonden zijn, worden door de jury beoordeeld op creativiteit, innovativiteit, technische inhoud en sociale impact. Ze moeten zich daarnaast ingeschreven hebben voor een technische vervolg studie.

De scholarship bevat een tegemoetkoming in de studiekosten van €8.400,- verspreid over vier jaar. Tijdens een kleinschalige feestelijk uitreiking bij Valk Welding zijn in aanwezigheid van bestuur en jury van Nextech en uiteraard de prijswinnaars met hun ouders de scholarships uitgereikt. De voorzitter van Nextech en tevens de CEO van Valk Welding, Remco Valk hebben deze middag een korte presentatie verzorgd over de scholarships en Valk Welding.

Na dit feestelijke moment is er onder begeleiding een bedrijfsrondleiding gegeven en is het event afgesloten met een aangeklede borrel bij Valk Welding.

 

NexTech stelt elk jaar financiële middelen beschikbaar voor alle technologische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid die willen investeren in scholings- en onderzoeksprogramma’s van hun hoger opgeleide medewerkers. Per bedrijf geldt hierbij een maximumbedrag van € 10.000,- per jaar. U kunt verschillende aanvragen indienen voor uw medewerkers.

Check de voorwaarden ›