Feestelijke uitreiking van scholarships bij DuPont

Op 13 juli jl. vond bij DuPont een feestelijk event plaats. Aan 7 eindexamenleerlingen van middelbare scholen voor voortgezet onderwijs (havo en vwo) werd een scholarship uitgereikt ter financiering van hun technische vervolgstudie. De scholarships worden uitgegeven door Stichting Nextech die het verhogen van het niveau van de techniek en behoud van arbeidskrachten in de Drechtsteden als haar doelstelling ziet. Als onderdeel van hun eindexamen schrijven de leerlingen een technisch profiel werkstuk dat ze tezamen met een motivatiebrief insturen aan de jury. De werkstukken die ingezonden zijn, worden  door de jury beoordeeld op creativiteit, innovativiteit, technische inhoud en maatschappelijk sociale impact. Ze moeten zich daarnaast ingeschreven hebben voor een technische vervolg studie.

De scholarship bevat een aanzienlijke tegemoetkoming in de studiekosten verspreid over vier jaar. Tijdens een kleinschalige feestelijk uitreiking bij DuPont zijn in aanwezigheid van bestuur, schoolvertegenwoordigers en jury van Nextech en uiteraard de prijswinnaars met hun ouders de scholarships uitgereikt. De voorzitter van Nextech, Sophia van Bakel  heeft deze middag een korte presentatie verzorgd over de scholarships en over haar functioneren als vrouw in de bouw. Willem Buitelaar verzorgde namens DuPont Dordrecht een bedrijfspresentatie over DuPont en zette uiteen waarom zij de scholarships een warm hart toedragen, dit jaar resulterend in een financiële bijdrage aan de scholarships.

Na dit feestelijke moment is er onder begeleiding een bedrijfsrondleiding gegeven en is het event afgesloten met een aangeklede borrel bij DuPont.

De prijzen werden dit jaar gewonnen door leerlingen van het Gomarus, De Lage Waard en het Dalton.

NexTech stelt elk jaar financiële middelen beschikbaar voor alle technologische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid die willen investeren in scholings- en onderzoeksprogramma’s van hun hoger opgeleide medewerkers. Per bedrijf geldt hierbij een maximumbedrag van € 10.000,- per jaar. U kunt verschillende aanvragen indienen voor uw medewerkers.

Check de voorwaarden ›